Extra bijdrage om huishoudelijke apparaten te kopen

Als u kinderen van onder de 18 heeft en 5 jaar of langer een laag inkomen, kunt u gebruik maken van de regeling duurzame gebruiksgoederen. Het moet gaan om de aanschaf, vervanging of reparatie van huishoudelijke apparaten.
Het maximale bedrag is € 400.
U kunt het bedrag 1 keer in de 5 jaar aanvragen.

Lees verder

Slimmer met je energie: bewoners/huurders besparen met energiedisplay

Slimmer met je Energie maakt het woningcorporaties en gemeenten gemakkelijk om huurders te helpen met energie besparen. En zet daarbij in op bewustwording en gedragsverandering. Het hulpmiddel is een energiedisplay waarop je direct ziet hoeveel energie je gebruikt en wat het kost. Onderzoek bewijst dat je hierdoor gemiddeld 7% bezuinigt op gasverbruik en 2% op stroom. Een gemiddeld huishouden kan zo zo’n €100-200 per jaar besparen.

Lees verder

Meldpunt Advies en Bezorgd (MAB)

Er zijn mensen die zorg nodig hebben, maar daar zelf niet om vragen. In hun
leven spelen meerdere problemen, zoals psychiatrische klachten, verslaving,
vervuiling, schulden of eenzaamheid. Het gaat om mensen die niet makkelijk
zelf de weg naar hulp weten te vinden, of de zorg mijden. Het MAB zet zich in
om ervoor te zorgen dat deze mensen zorg krijgen/ontvangen.

Lees verder

Informatie over energie in gewone taal

Gas en stroom zijn steeds duurder geworden. Veel mensen moeten nu meer betalen. Veel mensen krijgen daardoor problemen met hun geld. De overheid heeft regelingen gemaakt om te helpen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die regelingen kent. En dat iedereen weet wat je zelf kunt doen om energie te besparen. Daarom vind je op deze pagina informatie over energie in eenvoudige taal.

Lees verder

Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Lees verder